Tre Gode Grunner til å Registrere et Varemerke

Har du et kult navn på din bedrift? Skal du starte et nytt aksjeselskap? Et slagord som fenger? Eller en logo som virkelig skiller dine produkter fra konkurrentenes? Da bør du vurdere å registrere det som et varemerke.

Fredrik Farstad

Hva varemerker er, hvordan varemerker kan registreres og hvorfor man bør registrere varemerker, er spørsmål som ofte kun de største bedriftene bryr seg med. Vi i Origami mener derimot at alle bedrifter som bruker et navn, logo eller slagord til å skille seg ut fra konkurrentene, bør registrere et varemerke.

1 - Bygg ditt brand

En av de aller viktigste grunnene til å registrere et varemerke er å bygge et brand rundt din bedrift, ditt produkt eller tjeneste. Det å registrere et varemerke er altså ikke et mål i seg selv, men en naturlig del av ditt arbeid med å bygge et navn for deg selv. Legger du mye tid og penger i å bygge et brand, blir det en billig investering å registrere etvaremerke for å beskytte det.

2 - Sikre at andre ikke bruker ditt navn

Hvis du registrerer ditt navn eller logo som varemerke, får du enerett til å bruke varemerket i din bransje. Det betyr at du kan være trygg på at ikke en konkurrent stjeler navnet ditt, eller kan velge et navn som kan forveksles med ditt. Når du investerer tid og penger i å utvikle et brand, er det greit å vite at brandet du bygger er ditt - og ikke åpent for alle dine konkurrenter. Dette oppnår du ved å varemerkeregistrere brandet ditt, enten det er et navn, logo, slagord eller design.

3 - Sikre at du kan fortsette å bruke ditt navn i fremtiden

Like viktig som å hindre andre fra å bruke ditt navn er å passe på at du selv kan fortsette å bruke navnet i fremtiden. Ved å registrere navnet som et varemerke får du enerett til navnet i 10 år av gangen. Hvis du er føre var, og registrerer varemerket før du begynner markedsføringen, kan du være trygg på at du får fortsette å bruke navnet i markedsføringen din.

Se for deg at dere velger å foliere alle firmabilene i bedriften med bedriftens helt nye logo. Etter et par måneder får dere et brev i posten som krever at dere slutter å bruke logoen, fordi den er for lik noen andres varemerke. Da har dere lite annet valg enn å foliere bilene med ny logo. Denne kostnaden er naturligvis kjedelig å måtte ta. Poenget er at denne kostnaden kunne vært unngått, og det gjør vi ved å registrere varemerker.

Blogg

Tips: Ta Forbehold Om Signering Før Avtale Inngås

Fredrik Farstad
Blogg

Minimumskrav til Arbeidsavtale

Fredrik Farstad
Blogg

Tips: Husk å Inngå Skriftlig Avtale

Fredrik Farstad

SI HEI

Kverndalsgata 8

3717 Skien

Norway

Basket

Your basket is empty